Yüksek Bel Külot Nedir?

Genital bölgelerin kapatılması ve zararlı etmenlerden korunması amacıyla kullanılan iç giyim ürünlerine külot adı verilmektedir. Günümüzde örtücülük miktarı, bel yapısı, yan kısımlar için belirlenen genişlik miktarı kullanım alanı ve amacı gibi kriterlere bağlı olarak çok sayıda külot modeli üretilmektedir. Son dönemlerin gözdeleri arasında bulunan modeller ise çoğunlukla beli saran ve bel kıvrımını ortaya çıkaran ürünlerden oluşmaktadır. Bu nedenle birçok kişi, “yüksek bel külot nedir?” sorusunun yanıtını merak etmektedir.

Yüksek bel külotlar, slip külot kesimine sahip olan ürünlerdir. Ancak bel yüksekliği, göbek deliğinin hemen altına kadar ulaşmaktadır. Bazı modellerde ise bu yükseklik, göğüs altından 10 ila 15 cm kadar aşağıda olabilmektedir. Aynı zamanda dantelli, gündelik, fantezi giyim, transparan, taşlı, kemerli, düz, desenli, yarı parlak ve toparlayıcı gibi farklı özelliklerde yüksek bel külot modelleri de bulunmaktadır.

Yüksek bel külotlar, modeline bağlı olarak farklı kumaş seçeneklerine sahiptir. Günümüzde en sık kullanılan kumaşlar arasında ise %100 pamuklu, modal, ribana ve bambu gibi türler yer almaktadır. Birçok dantelli modelde ve fantezi giyim ürünlerinde polyester kullanımı yaygın olsa da bu kumaşlar sağlık açısından tavsiye edilmemektedir.